MovingMatters Hip Hop logo L-kick truc kom leren dansen Oosterhout bij dansschool Berg en Dal

Wereld Kampioenschap Hip Hop 2011

Van 12 tot 16 oktober, was het Wereld Kampioenschap Hip Hop 2011. De beste dansers van landen over de hele wereld kwalificeerden zich voor dit kampioenschap. Zij reisden naar Graz om hun land te vertegenwoordigen.

Marthe Weijers en Kwanngor Lee dansten namens Nederland. Nadat zij Nederland op de kaart zetten bij de duo en solo discipline, was Marthe Weijers ook bijzonder succesvol in de categorie Hip Hop All Style Battle. Naast Hip Hop werden ook andere muziekstijlen gedraaid, zoals House, Funk, Dubstep, DanceHall en R’nB. De dansers werden beoordeeld op hun muzikaliteit, freestyle skills en hun veelzijdigheid in de diverse Hip Hop stijlen.

Marthe Weijers eindigde als enige vrouw in de top 8 en bemachtigde uiteindelijk de 5de plek. Ze versloeg o.a. de Europees Kampioen bij de dames en heren én liet met haar 5de plek ook de huidige Wereld Kampioen achter zich. Bekijk hier een compilatie van de battles.

Dansschool streetdance

Dansen streetdance

GRATIS PROEFLES

Locatie: Lent

Locatie: Oost

Locatie: Noord

* gratis proefdraaien is in alle lessen mogelijk m.u.v. vakanties. Lessen met een* zijn NIEUW en bij deze lessen geldt gratis proefdraaien op aanvraag en volgt nog een uitnodiging per mail.