MovingMatters Hip Hop logo L-kick truc kom leren dansen Oosterhout bij dansschool Berg en Dal

Film: Evolutie van soorten (Premiere Point Taken II, Cinedans)

Family Affair Films, it's a wrap for Evolution of Sorts! Dansfilm, korte dansfilm NTR leren dansen NijmegenIn opdracht van de NTR en het Nederlands Fonds voor de film, werd afgelopen week de nieuwe dansfilm voor het Cinedans festival opgenomen. Zes acteurs, waaronder acrobaten, free runners, break- en streetdancers bevolken de Sixhaven Noord Zuidlijn voor de film die in December in premiere zal gaan in theater Tuschinscki.

Het word een ambitieuze film, waar wat van verwacht wordt! Esther Rots en Dan Geesin regisseren de film, zij wonnen al eerder meerdere Gouden kalveren. De choreografie wordt verzorgd door Melissa Ellberger een zeer talentvolle internationaal werkende choreografe. En dit in combinatie met professionele dansers (waaronder Marthe Weijers) en freerunners.

De film, die als werktitel Evolutie Van Soorten meekreeg, verbeeldt een ontmoeting tussen jongeren en bouwvakkers. Hoe het resultaat eruit ziet, moeten we afwachten. Bekijk hier een alvast een voorproefje en zie Marthe vliegen op de flyer. Meer informatie over Point Taken in samenwerking met de NTR en Cinedans is hieronder te lezen.

Premiere:

Wil je aanwezig zijn bij de premiere op vrijdag 2 december in Theater Tuschinski Amsterdam of Point Taken 2 bekijken in De Balie in Amsterdam? Reserveer dan nu kaartjes via www.cinedans.nl

Vrijdag 2 December, Tuschinski zaal 1 21.00-22.00

Zaterdag 3 December, De Balie kleine zaal 12.30-13.00

TV uitzending:

De films zijn daarnaast zondag 4 December op TV (Nederland 2, NTR) te zien. Kijk hier voor uitzending gemist. En bekijk hier alvast de promo.

CAST EVOLUTIE OF SOORTEN:

Dansers/ Freerunners/ acteurs: Romain Touron, Jakob De Witte, Jorijn Vriesendorp, Marthe Weijers, Pieter Timmer, Philip van Ees| Producent Family Affair Films NL

Overige informatie project:

Point Taken is een interdisciplinair dansfilmproject geïnitieerd door het Mediafonds en het Fonds Podiumkunsten in samenwerking met de NTR en Cinedans. Vier teams van filmmakers, dansers en choreografen realiseerde elk een dansfilm van acht minuten. Een film hiervan is de Evolutie Van Soorten, waarin Marthe Weijers een rol als actrice/ danser vervult.

De korte film Evolutie Van Soorten gaat over een nog doelloze maar nieuwsgierige groep jongeren die door een opeenstaande poort het bouwterrein van de Noord/Zuidlijn op glippen. Daar begint een parcours dat hen in crescendo met andere ogen naar zichzelf en naar elkaar laat lijken. De groep jongeren bestaand uit 6 crewleden van freerunners, break- moderne- en Hip Hop dancers.

GRATIS PROEFLES

Locatie: Lent

Locatie: Oost

Locatie: Noord

* gratis proefdraaien is in alle lessen mogelijk m.u.v. vakanties (vakantiedata zijn te vinden onder ‘rooster’ op de website). Lessen met een* zijn NIEUW of VOL en hier werken wij met een wachtlijst. Proefdraaien in deze lessen gaat d.m.v. uitnodiging.