MovingMatters Hip Hop logo L-kick truc kom leren dansen Oosterhout bij dansschool Berg en Dal

FAQ

Er zijn verschillende urban dansstijlen denk hierbij bijvoorbeeld aan:
– Hip Hop
– Breakdance (Breaking door B-boys, B-girls)
– Poppin
– Locking
– Afro
– Dancehall
– House
– Krump
Bij MovingMatters wordt er gewerkt aan alle verschillende urban stijlen binnen de lessen.

Dansschool MovingMatters is gespecialiseerd in diverse Hip Hop en Urban stijlen, ook wel bekend als streetstyles. Bij MovingMatters in Nijmegen kun je terecht voor:

  • Hip Hop
  • Poppin
  • Locking
  • Afro
  • House
  • Breakdance (ook wel breaking, b-boying, b-girling genoemd), en nog veel meer.

Onze lessen bieden een gevarieerde ervaring en helpen dansers een brede basis te leggen in deze urban dansstijlen.

Een Hip Hop of Urban dansles bij MovingMatters begint met een uitgebreide warming-up. Onze dansschool legt de nadruk op het opwarmen met basis- en foundation-stappen. Dit bereidt het lichaam voor en helpt dansers tegelijkertijd hun basisvaardigheden en techniek te ontwikkelen.

Na het oefenen van diverse foundation-stappen en technieken op inspirerende beats, volgt vaak een korte krachttraining en stretchoefeningen. Dan is het tijd voor een verfrissende slok water. Vervolgens begint het aanleren van een choreografie. Gedurende het jaar leren dansers verschillende choreografieën, die later aan de opwarming worden toegevoegd. Dit betekent dat elke dans niet alleen geleerd wordt voor één keer, maar ook blijvend geoefend kan worden. Zo kunnen dansers de technieken en de dans zelf verder ontwikkelen en perfectioneren. Bij MovingMatters kun je het hele jaar door instromen, omdat we regelmatig met nieuwe dansen beginnen en wekelijks werken aan de foundation-stappen van diverse urban stijlen in de opwarming.

Ja, dansen bij MovingMatters valt onder de urban cultuur en urban sport. De URBAN term wordt veelal gebruikt om de hip hop cultuur en sporten van de straat weer te. Hip Hop dans, breakdance (breaking, B-boying, b-girling) en natuurlijk de verschillende streetstylen zoals Poppin, Locking, House, Afro etc vallen hier dan ook onder. Naast dat het een sportieve en fysieke activiteit is (en zelfs als sport wordt gekwalificeerd op de olympische spelen), is en blijft het natuurlijk ook een kunstvorm en een onderdeel van de Hip Hop cultuur.

Voor de ultieme specialisatie in Hip Hop en Urban dansstijlen in Nijmegen hoef je niet verder te zoeken dan Hip Hop dansschool MovingMatters. Wij zijn dé dansschool die zich volledig richt op Hip Hop en URBAN streetstyles, zoals Breakdance of te wel “breakin”, House, Afro, Poppin, en meer. In tegenstelling tot andere dansscholen bieden wij geen klassiek of jazz aan, maar zijn we gespecialiseerd in urban dans en de urban stijlen. Sluit je aan bij onze dansschool en ontwikkel je dansvaardigheden in de wereld van Hip Hop en Urban dans. Ontdek waarom MovingMatters de beste keuze is voor jou in Nijmegen.

Bij dansschool MovingMatters zijn ze gespecialiseerd in de verschillende urban dansstijlen. Hier geven professionele dansers les, die zelf actief zijn in de danswereld en zelf de wereld zijn overgereisd voor en door dans. Wil jij ook leskrijgen van Meervoudig Nederlands Kampioen Hip Hop en winnaar van de Word Cup? Kom dan gratis proefdraaien bij dansschool MovingMatters en ervaar of het ook iets voor jou is.

De dansstijl Afro komt steeds meer in de schijnwerpers en valt qua stijl zeker onder het kopje streetstyles en urban dance. Steeds meer afro beats komen langs op feestjes en de scene word steeds bekender.

Ontdek Afro dans bij MovingMatters, waar deze opkomende dansstijl binnen de streetstyles en urban dance wordt belicht. Onze lessen leggen een basis voor afro dans, variërend van opwarming tot routines. 

Let op, niet elke docent geeft evenveel afro in de les. Dus ben je specifiek op zoek naar afro? Mail dan even en informeer welke docent dit behandeld in de lessen bij MovingMatters.

 

Bij MovingMatters bieden we danslessen aan voor beginners. Onze danslessen zijn toegankelijk voor mensen van alle niveaus, inclusief mensen die nog nooit eerder hebben gedanst. We hebben speciale beginnersgroepen en onze lessen zijn opgebouwd vanuit de basis, zodat zelfs degenen zonder ervaring kunnen beginnen en stap voor stap kunnen groeien. Of je nu jong of oud bent, bij MovingMatters kun je starten met dansen en je vaardigheden ontwikkelen in een ondersteunende en positieve omgeving. Zet nu de eerste (dans) stap en leer nieuwe moves.

Bij MovingMatters zijn er danslessen beschikbaar voor kinderen vanaf 3 jaar. Elk jaar verwelkomen we nieuwe 3-jarige kinderen en streven ernaar om nieuwe kindergroepen op te starten binnen deze leeftijdscategorie. Dit is echter afhankelijk van beschikbare groepsslots in ons drukke lesrooster. Om te weten of en wanneer deze lessen beginnen, raden we aan het rooster op onze website te raadplegen via www.movingmatters.nl/rooster of door een e-mail te sturen naar info.movingmatters@gmail.com.

Zodra er een nieuwe groep voor jonge dansers van start gaat, zorgen we ervoor dat iedereen op de hoogte wordt gebracht. MovingMatters verwelkomt graag nieuwe dansers in onze kindergroepen, waar ze hen eigen stijl kunnen verkennen en hun passie kunnen ontwikkelen vanaf een jonge leeftijd.

Ja zeker, onze groepen zijn gemengd qua gender. Dat betekent in de kinderlessen jongens en meisjes bij elkaar, dit is veelal 50-50. Ons docententeam is ook divers en gemengd. Bij MovingMatters kun je dus les krijgen van zowel een meester als een juf. Net wat jou het meeste aanspreekt. Al is onze ervaring dat het vaak gaat om de persoon i.p.v. gender.

Yes, ja zeker is het mogelijk om op latere leeftijd nog te starten met dansles. Dansles is hier juist uitermate geschikt voor, ook om nog op oudere leeftijd mee te beginnen. Dansles is namelijk veelal samen in een groep, maar wel op individueel niveau. Daarbij bieden wij beginnersgroepen aan, ook voor oudere mensen die nog nooit eerder dansles hebben gehad. Onze lessen zijn daarbij gemêleerd en daarbij ook op verschillende leeftijden, zo hebben we Young Adults groepen voor jongvolwassenen, reguliere gemengde volwassengroepen en ook volwassengroepen van middelbare leeftijd en ouder. Kortom voor ieder wat wils en je bent dus nooit te laat om je eerste move te maken in een dansles. Zet nu de eerste (dans) stap en leer nieuwe moves.

Zeker weten! Bij MovingMatters omarmen we volledig het motto ‘nooit te oud om te leren’, vooral als het gaat om dansen. Dansen is een individuele kunstvorm waarbij je op je eigen niveau kunt bewegen, terwijl je deel uitmaakt van een groep. Of je nu in het verleden nooit hebt gedanst of slechts wat ervaring hebt opgedaan in de kroeg, bij MovingMatters is iedereen welkom.

Onze lessen zijn vanaf de basis opgebouwd, wat betekent dat zelfs als je nooit eerder hebt gedanst, je bij ons kunt starten en geleidelijk kunt groeien. Onze lessen zijn fysiek en mentaal uitdagend en geschikt voor alle leeftijden en niveaus. We verwelkomen zelfs dansers die op latere leeftijd zijn begonnen, ergens tussen middelbare en seniore leeftijd, en die nu al jarenlang met veel plezier dansen. Dus aarzel niet, voel je welkom en zet die eerste (dans) stap bij MovingMatters. Durf jij de volgende move te wagen? Samen zetten we de volgende (dans)stap!

Bij MovingMatters houden we rekening met leeftijd en niveau bij het indelen van onze danslessen. Daarbij zijn onze lessen inclusief en gemengd qua gender. In de kinderlessen dansen jongens en meisjes samen, en deze verdeling is meestal gelijkwaardig. Ook in onze volwassengroepen houden we de lessen gemengd. Het specifieke evenwicht kan variëren per groep, met bijvoorbeeld groepen met meer mannen dan vrouwen, en vice versa.

Ons docententeam weerspiegelt ook diversiteit en inclusie. Bij MovingMatters kun je les krijgen van zowel mannelijke als vrouwelijke docenten. Ons belangrijkste doel is om jou de beste danservaring te bieden, ongeacht gender. We begrijpen dat het draait om de persoonlijke voorkeur en niet enkel om het geslacht.

Bij MovingMatters in Nijmegen creëren we een positieve en ondersteunende omgeving waarin dansers van alle achtergronden, leeftijden en geslachten samen kunnen leren en genieten. 

Ja, MovingMatters organiseert eindoptredens, kijklessen en shows, waarbij iedereen kan komen kijken naar de dansers.

Marthe Weijers, de oprichter van MovingMatters, heeft talloze battles en wedstrijden over de hele wereld gedanst en daarbij vele prijzen in de wacht gesleept, waaronder meerdere Nederlandse Kampioenschappen, goud op de World Cup en de Dutch Open. Haar ervaring in wedstrijddansen en haar expertise in het opleiden van dansers zijn onmiskenbaar. Ze is zelfs te zien geweest bij Z@psport.

Bij MovingMatters hebben veel van onze dansers de kans gegrepen om door te stromen naar gerenommeerde dansopleidingen, zoals Rijnijssel in Arnhem, De Dansopleiding in Utrecht en Fontys in Tilburg. Bovendien geven sommige van onze docenten zelf les aan dansacademies.

Naast onze reguliere lessen bieden we wedstrijdtrainingen en privélessen die afzonderlijk worden ingepland. Onze docenten zijn zeer actief in de battle scene en nemen deel aan videoclips, films en andere dansprojecten. Bij MovingMatters streven we ernaar om dansers te inspireren en te laten groeien.

Voor Hip Hop danslessen raden we aan om sneakers te dragen. Deze sneakers zijn specifiek bedoeld voor gebruik binnenshuis en hebben een zool zonder zwarte markeringen. Er zijn verschillende merken sneakers die veel gebruikt worden in de danswereld, zoals Jordan, Nike, Adidas, Vans, Puma, en meer. Sommige sneakers, zoals de ‘Adidas Superstar’, hebben zelfs een historische band met de Hip Hop cultuur en werden al gedragen door iconen zoals RUN DMC.

Het gemeenschappelijke kenmerk van deze schoenen is dat ze allemaal een platte zool hebben, wat essentieel is voor Hip Hop dansen. Merkloze schoenen zijn ook geschikt, zolang ze maar een vlakke zool hebben. Het is belangrijk om op te merken dat sportschoenen zoals hardloopschoenen te veel reliëf op de zool hebben, wat de bewegingen kan belemmeren.

Hoewel dansers ook op sokken of blote voeten mogen dansen, raden we het dragen van schoenen aan. Dit is vooral vanwege de demping en stabiliteit die schoenen bieden bij bewegingen zoals footwork, waarbij demping essentieel is. Denk aan bewegingen zoals de Happy Feet, Kriss Kross en Heel Toe.

Kortom, kies voor comfortabele sneakers met een platte zool om het beste uit je moves te halen bij MovingMatters. De juiste schoenen kunnen je dansmoves naar nieuwe hoogten brengen!

Bij dansschool MovingMatters kun je op alle drie de locaties gratis parkeren.

Dansschool MovingMatters heeft drie handige locaties in Nijmegen: Nijmegen-Centrum/Oost, Nijmegen-Noord en Lent. Deze locaties zijn uitstekend bereikbaar per auto, openbaar vervoer en fiets. Bij al onze locaties is gratis parkeergelegenheid beschikbaar en zijn er veilige plekken om je fiets te stallen.

Of je nu met de auto, het OV of de fiets komt, bij MovingMatters ben je verzekerd van gemakkelijke toegang tot onze danslessen. Ontdek onze diverse danslessen op een locatie die het beste bij jou past. Neem contact met ons op voor meer informatie over onze locaties en lessen in Nijmegen.

Dansschool MovingMatters is gevestigd op 3 locaties in Nijmegen. Zowel in Nijmegen centrum/ Oost, als in Nijmegen-Noord (voormalig Oosterhout, in de Grote Boel), als op onze nieuwste locatie in De Stelt, in Nijmegen-Lent.

Bij MovingMatters is het seizoen verdeeld in 4 betalingstermijnen van 9 lessen elk. De betalingstermijn voor lessen van 45 minuten bedraagt €83,25 en voor lessen van 60 minuten €87,75. Dit komt omgerekend neer op €27,75 per maand voor 45 minuten les en €29,25 per maand voor 60 minuten les.

Voor diegenen die vaker per week willen dansen, bieden we 20% korting op de 2e cursus en 80% korting op de 3e cursus. Als je voor een derde keer per week wilt dansen, kost een cursus van 9 lessen van 60 minuten slechts €17,55.

Bij MovingMatters streven we naar betaalbare danslessen en flexibiliteit in cursuskeuze. Neem contact met ons op voor meer informatie of een gratis proefles.

Bij MovingMatters werken we met automatische incasso. De incasso’s zijn verspreid over 4 incasso momenten per jaar, namelijk 28 juli, 28 oktober, 28 januari en 28 april. Stroom je later in? Dan geldt een aangepast tarief (naar rato omgerekend). Na inschrijving volgt dan eenmalig de incasso aan het eind van de 1 ste maand na aanmelding.

Ja, bij MovingMatters betaal je €15,00 inschrijfgeld. Dansers krijgen na inschrijving een MovingMatters shirt.

Bij MovingMatters bestaat het seizoen uit 4 betalingstermijnen van elk 9 lessen. Het opzegtermijn is 1 maand voor elke nieuwe cursus (behalve tijdens de zomervakantie, waarbij het opzegtermijn 2 maanden is). Voor specifieke cursusdata en betalingstermijnen, bekijk ons rooster op https://movingmatters.nl/rooster/.

Opzeggen kan via e-mail naar info.movingmatters@gmail.com. Vermeld de naam van de danser, de lesdag en -tijd. Je ontvangt altijd een bevestiging van ontvangst van je opzegging.

Bij MovingMatters streven we naar duidelijke communicatie en flexibiliteit. We werken daarom met cursussen en niet met jaarabonnementen. Voor meer details over ons opzegbeleid en cursusinformatie, neem gerust contact met ons op. We helpen je graag verder!

Bij MovingMatters is er doorgaans geen les in de schoolvakanties en is er geen lesdag op vrije dagen, denk hierbij aan Kerst, Pasen, Pinksteren e.d. Voor een overzicht van de vrije dagen en vakantiedagen, kijk onder rooster. De data in de mail zijn altijd leidend. 

 

Bij MovingMatters kun je het hele jaar door instromen in de danslessen. Het makkelijkste is na de zomervakantie, omdat dan alle groepen nieuw starten na de zomerbreak. Echter kun je het hele jaar door instromen en starten we om de paar weken weer met nieuwe dansen/ choreografieën. Het enigste moment per jaar waarop instromen niet kan is in de laatste weken voor de zomervakantie, dit i.v.m. de repetities voor het eindoptreden, show, voorstelling e.d. Dan is het vaak fijner voor de cursist zelf om in te stromen na het optreden.

Ja, bij MovingMatters bieden we de mogelijkheid voor een gratis proefles. We begrijpen dat het belangrijk is om een gevoel te krijgen voor onze danslessen voordat je je inschrijft. Daarom nodigen we je graag uit om een gratis proefles bij te wonen. Dit geeft je de kans om onze dansstijlen, docenten en sfeer te ervaren voordat je besluit. Een proefles kan je zelf online aanvragen via de website of neem per mail contact met ons op om een proefles in te plannen. Ontdek zo vrijblijvend welke MovingMatters dansles het beste bij je past. 

GRATIS PROEFLES

Locatie: Lent

Locatie: Oost

Locatie: Noord

* gratis proefdraaien is in alle lessen mogelijk m.u.v. vakanties (vakantiedata zijn te vinden onder ‘rooster’ op de website). Lessen met een* zijn NIEUW of VOL en hier werken wij met een wachtlijst. Proefdraaien in deze lessen gaat d.m.v. uitnodiging.