MovingMatters Hip Hop logo L-kick truc kom leren dansen Oosterhout bij dansschool Berg en Dal

Inhoud danslessen

Over de danslessen

Dansschool MovingMatters is gespecialiseerd in urban dans. De term “urban” of “urban dans” wordt tegenwoordig veelvoudig gebruikt als paraplu term om de verschillende urban dansstijlen te categoriseren. Wij zijn gespecialiseerd in deze street stijlen en onderwijzen deze dan ook in onze danslessen.

In onze danslessen maak je kennis met Hip Hop in de breedste zin van het woord. Naast de Hip Hop basics (zoals bounce, groove en rock & flow) komen verschillende disciplines en (urban) dansstijlen aan bod. We werken aan de old skool dictionary steps en aan de basistechnieken.
We leren je basics van popping, locking, house, Afro en niet te vergeten breakdance (of te wel breaking, b-boying en b-girling). Staande dans in combinatie met grondmoves. Zo zijn de lessen afwisselend en leggen dansers een brede basis voor de verschillende Urban dansstijlen bij MovingMatters.

Naast het aanleren van de basistechnieken, staat ontwikkeling van muzikaliteit, presentatie en persoonlijke groei centraal. Dit doen we door te werken aan een choreografie, maar ook aandacht te schenken aan freestyle. Met deze vrije vorm, stimuleren we je je unieke, persoonlijke talenten te ontwikkelen. In de lessen is dan ook ruimte voor eigen inbreng en staat de overtuiging “Each one teach one“, hoog in het vaandel, want iedereen kan van elkaar leren.

Vanuit unity & having fun (belangrijke waarden vanuit de Hip Hop cultuur) leer je je talenten (her)kennen en verder uit te bouwen. Leer je jezelf uit te dagen en elkaar te inspireren. Ieder op zijn eigen niveau en tempo. Zo groei je als danser in én met je groep in een ontspannen sfeer.

Tijdens de danslessen verbetert je conditie. Lichamelijke ontwikkeling met betrekking tot kracht, lenigheid, stabiliteit en coördinatie zijn fundamenten voor elke les.

Dansschool MovingMatters L kick Marthe Weijers dansles voor jeugd, tieners, studenten en volwassenen urban dansschool Nijmegen hip hop afro house unity

Dansschool MovingMatters voor iedereen

Bij dansschool MovingMatters laten we je graag zien hoe veelzijdig urban dans en Hip Hop is!
Heb je al danservaring of nog helemaal niet? Onze danslessen zijn voor alle leeftijden en op verschillende niveaus. Hierop passen wij de lesinhoud aan en samen zorgen we voor een veilig en verantwoord sociaal pedagogisch leerklimaat.

Klik hier voor enkele filmpjes van onze leerlingen en docenten. 

Enthousiast geworden? Meld je hier aan voor een gratis vrijblijvende proefles bij dé Urban dansschool van Nijmegen, gespecialiseerd in streetstyles, onderdeel van de Hip Hop culture! 

Hip Hop/ Urban dansstijlen

Hip Hop danslessen
100%
Breakdance Danslessen
100%
Afro Danslessen
100%
House Danslessen
100%
Dancehall Danslessen
100%
Poppin Danslessen
100%
Lockin Danslessen
100%
Acrobatiek/ Trics Danslessen
100%
Breanne Martina team MovingMatters female afro hip hop

GRATIS PROEFLES

Locatie: Lent

Locatie: Oost

Locatie: Noord

* gratis proefdraaien is in alle lessen mogelijk m.u.v. vakanties (vakantiedata zijn te vinden onder ‘rooster’ op de website). Lessen met een* zijn NIEUW of VOL en hier werken wij met een wachtlijst. Proefdraaien in deze lessen gaat d.m.v. uitnodiging.